Riina Mattila

Olen Klaukkalan alueen Kokoomuksen ehdokkaana kuntavaaleissa 2021.
Perhe: vanhemmat, 2 lasta ja 3 lapsenlasta, elämänkumppani
Asunut Nurmijärven Klaukkalassa vuodesta 2000. Koulutus: ylioppilas, lastentarhaopettaja, laillistettu sosiaalityöntkeijä
Ammatti: Johtava sosiaalityöntekijä – lastensuojelu. Sosiaalityöntekijänä työskennellyt noin 25 vuotta. Sen lisäksi työskennellyt ala-asteen opettajana, lastentarhan opettajana, lastenhoitajana, kesätyöntekijänä ja lyhytaikaisena työntekijänä monenlaisissa paikoissa (sihteeri, ohjaaja, maataloustyössä ym.)
Muuta osaamista: suomi-viro-suomi tulkki, lastensuojelun moniammatillisen asiantuntijaryhmän jäsen, Lastensuojelun Keskusliiton viestintäryhmän jäsen, yliopiston käytännön opettaja.
Harrastukset: kunnallispolitiikka, Lions-toiminta (kauden 2016/2017 Lc Nurmijärvi Kanerva presidentti), klassinen musiikki, lapsenlasten hoito, lenkkeily ja vesijuoksu, mökkeily ja matkustaminen
Olen sosiaalityön ja erityisesti lastensuojelun asiantuntija. Lastensuojelutyö vaatii laajaa osaamista lasten ja perheiden palveluiden järjestämiseksi. Myös muut toimialat (varhaiskasvatus, sivistystoimi) ovat pyytäneet minua mukaan oman työnsä tai monialaisen yhteistyön kehittämiseen. Lasten- ja nuorten hyvinvointiasiat kiinnostavat minua ja olen osallistunut Espoossa alueellisen hyvinvointityöryhmän toimintaan muutaman vuoden.
Lastensuojelutyön johtajana minulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kehittämis- ym. työryhmien työhön. Kannustan omia alaisia olemaan aktiivisia kehittämistyössä, osallistumaan koulutuksiin, tapahtumiin. Sosiaalityössä on pakko pysyä mukana yhteiskunnan ja lainsäädännön muutoksissa.
Viimeisen parin vuoden aikana olen ollut mukana maahanmuuttaja asioiden järjestämisessä Espoossa. Turvapaikanhakijoiden, paperittomien Suomessa asuvien lasten ja perheiden, muiden maahanmuuttajien ongelmat ovat tulleet tutuksi. Sen lisäksi kansainvälinen yhteistyö lastensuojeluasioissa.
Yliopiston käytännön opettajana olen opettanut ja ohjannut useita tulevia kollegoja. Ohjaus-asioissa on mielestäni tärkeä, että opiskelija tuntee itsensä tervetulleeksi alalle. Jos paikkaa etsivä sosiaalityön opiskelija ei ole löytänyt harjoittelupaikkaa, meidän yksikköömme pääsee lähes aina, vaikka meilläkin olisi ns. kiintiö täynnä. Olen osallistunut rekrytointi -ja koulutustilaisuuksiin Suomen yliopistoissa, kehittänyt sosiaalityön juniorimallin yhdessä sosiaalityön asiantuntijan kanssa. Ollut tukemassa lastensuojelun ensiarvioin ja päivystyksen uuden mallin luomista omassa yksikössä ja koko Espoossa.
Viimeiset vuodet olen työskennellyt johtavana sosiaalityöntekijänä. Lähiesimiehenä ja asiakastapausten johtajana/päättäjänä. Tässä tehtävässä olen pyrkinyt kehittymään paremmaksi johtajaksi. Mielestäni hyvää johtamista on se, jos saavuttaa alaisten luottamuksen ja pystyy tekemään heitä koskevia päätöksiä, vaikka se ei aina ole helppoa.
Olen oman työyhteisön ja kaupungin lastensuojelutyön mediaystävällinen työntekijä. Teen mielellään yhteistyötä median kanssa ja somessa. Tavoitteena on ollut ja on sosiaalityön maineen parantaminen ja erityisesti lastensuojelutyön imagon nostaminen. Osallistun Lastensuojelun Keskusliiton viestintäryhmän työhön, erilaisiin koulutustilaisuuksiin, toimittajien tapaamisiin. Olen kirjoittanut artikkeleita Suomen ja Viron lehtiin lastensuojelusta ja työstä maahanmuuttajien kanssa.
Paras palaute, jonka olen saanut omasta työstäni, on: ” Jos minun lapsellani olisi ongelmia, toivoisin, että Riina olisi meidän sosiaalityöntekijä” (toisen yksikön työntekijä)

Nurmijärven kunnanvaltuuston jäsenyys on mahdollistanut osallistumiseen kunnanvaltuuston lisäksi Keu-sote valtuustoon, hyvinvointi- ja sivistyslautakunnan kokouksiin, Kiertokapulan hallitukseen. Olen osallistunut myös Etevan vuosikokoukseen kunnan edustajana ja Hus valtuustoon varajäsenenä.
Vapaa-aikana osallistun aktiivisesti auttamistyöhön. Lions-toiminta antaa siihen melkein rajattomat mahdollisuudet. Kierrätys on elämäntapani. Auttamistyöstä saan paljon iloa ja olen tutustunut erilaisiin ihmisiin, saanut uusia ystäviä.
Olen iloinen ja optimistinen ihminen. Olen harvoin huonolla tuulella, mutta, kun olen, sen kyllä huomaa. Sellainen olen omasta mielestäni.
Tämän esittelyn tehtyäni huomaan, että itsestä on tosi vaikea kirjoittaa.
Sivujen kautta Sinulla on mahdollisuus lukea mitä tutut ja ystävät ovat kirjoittavat minusta.